Let op: je browser is verouderd. Makita.nl wordt niet volledig ondersteund door Internet Explorer. Om de website goed te laten functioneren raden we je aan om een recente versie van Microsoft Edge, Chrome of FireFox te gebruiken.

Kenniscentrum

Kennis en Makita

Voor goed gebruik van gereedschap en accessoires/verbruiksartikelen is kennis van groot belang. Makita heeft veel kennis in huis, en daar heb jij toegang toe. Want bij Makita delen we graag onze kennis. Dat doen we op heel veel manieren. Hieronder vind je een overzicht van alle bronnen die je kunt raadplegen als je meer over Makita en onze producten wil weten.

Accu platformen

Makita heeft diverse accu platformen. Klik hieronder op een van de platformen voor een overzicht van machines en accessoires die binnen dit platform zitten. Zo kun je gemakkelijk zien op welke producten jouw accu past.

Tip: Berg de accu nooit leeg op. Regelmatig op- en ontladen verlengt de levensduur van de accu. Lees hier alle tips.

 

Technologieën

Technologie; de leer van de fabricagemethoden. De Japanse cultuur wordt gekenmerkt door een continue streven naar beter en efficiënter. De 500 ingenieurs van Makita zijn dag in dag uit bezig, om met innovaties en vernieuwing de kwaliteit van de Makita producten nog verder te verbeteren. In 'Makita technologieën' worden diverse technologische hoogstandjes toegelicht. Niet alleen de technologieën die aanwezig zijn in de machines worden besproken, maar ook die in de accessoires.

Algemene kennis

Wat betekenen nu al die termen en technische gegevens die bij een machine vermeld staan? Volt en Ampère-uur bij accumachines? Past een accu op een machine van een ongelijke voltage? Antwoorden op deze en soortgelijke vragen kun je terugvinden in ons kenniscentrum. Met behulp van deze kennis kan het gemakkelijker worden om de juiste machine te kiezen. Klik hieronder op het onderwerp waar je meer van wilt weten. Voor overige onderwerpen, raadpleeg het menustructuur links.

Veilig en gezond

Een man in een rood shirt met gehoorbescherming, die een Makita breekhamer, gekoppeld met een Makita stofzuiger gebruiktAls gebruiker van elektrisch gereedschap loopt u aan tegen de nodige voorschriften, en wordt u daar ook op gecontroleerd. De veelgehoorde klacht is dat de regels niet altijd duidelijk zijn. Waar moet u nu precies aan voldoen? Bij gereedschap heeft u nu eenmaal te maken met stof, trillingen en geluid, die elk hun gevolgen kunnen hebben voor uw gezondheid. In dit hoofdstuk staan naast de voorschriften, ook oplossingen die Makita er tegen ontwikkelt heeft en wat u er aan kan doen om de gevolgen te minimaliseren en daardoor veiliger en gezonder uw beroep uit te kunnen oefenen.

Bron

Inspectie SZW
De Inspectie SZW is een handhavings- en uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Zij ziet er op toe dat werkgevers en werknemers zich houden aan de wetten en regels op het gebied van de arbeid. De Arbeidsinspectie controleert de naleving hiervan via inspecties in diverse bedrijfstakken. Het accent ligt daarbij op branches waar de meeste misstanden worden verwacht.

De Arbeidsinspectie kan:

  • Een waarschuwing geven.
  • Een eis stellen tot naleving van de wet.
  • Een boete(rapport) opmaken.
  • Een werk stilleggen in geval van ernstig gevaar.
  • Een proces-verbaal opmaken (in gevallen van ‘recidive’, het overtreden van verbodsbepalingen, of het niet naleven van een bevel tot stillegging van de werkzaamheden).

 
Arbobesluit
Onderdeel van de arbo regelgeving in Nederland, bevat concrete bepalingen, ingedeeld naar onderwerp. Alle verboden, voorschriften en uitzonderingen zijn per onderwerp gegroepeerd. Voor jongeren tot 18 jaar zijn specifieke voorschriften opgenomen.
 
Arbouw
Arbouw is door werknemers- en werkgeversorganisaties opgericht met als doel de gezondheid, veiligheid en duurzame inzetbaarheid in de bouwnijverheid te bevorderen, en het ziekteverzuim te verminderen.
Op www.arbouw.nl staat informatie hierover voor werknemers, werkgevers en arbodienstverleners.
 
Arbowet
In de Arbowet staan vooral algemene bepalingen over het arbobeleid in een bedrijf: beleidsuitgangspunten, risico-inventarisatie en –evaluatie, ondersteuning door deskundige diensten, toezicht en handhaving Arbeidsinspectie.
De wet legt jongeren tot 18 jaar extra beperkingen op bij werkzaamheden die specifieke gevaren met zich meebrengen. Zoals het werken met gevaarlijke stoffen en speciaal gereedschap en machines, maar ook geluidsoverlast en trillingen.
 
Risico-inventarisatie -evaluatie (RI&E)
Ieder bedrijf met personeel is volgens de Arbowet verplicht een schriftelijke inventarisatie en evaluatie te maken van de gezondheids- en veiligheidsrisico’s van de projecten. Deze risico-inventarisatie -evaluatie, kortweg RI&E, moet goedgekeurd worden door een gecertificeerde arbodienst en moet compleet en actueel zijn.
Een RI&E bestaat uit twee onderdelen: een lijst met alle risico’s in een bedrijf en een plan voor het oplossen ervan. 

V&G-plan
Naast een RI&E geldt voor de bouw dat een opdrachtgever van een groot of risicovol project ook een Veiligheids- en Gezondheidsplan (V&G-plan) moet hebben. Dit is bepaald in het Arbobesluit afdeling Bouwproces en geldt voor zowel de ontwerp- als de uitvoeringsfase. In het V&G-plan staan de coördinatie- en samenwerkingsafspraken, ook ten aanzien van arbeidsrisico’s en het werken met gevaarlijke stoffen. Met de opstelling van het plan wordt al in de ontwerpfase begonnen. Het plan maakt deel uit van de aanbestedingsstukken. Tijdens de uitvoeringsfase wordt het plan aangevuld en zonodig aan de actuele situatie aangepast.

Relevante websites
Algemeen:
http://www.stofvrijwerken.tno.nl
http://www.inspectieszw.nl/
http://www.arbouw.nl/
http://www.hoortest.nl/
http://www.nen.nl/
http://www.rie.nl/
http://www.szw.nl/

Leveranciers PBM´s:
http://www.3m.com/
http://www.draeger.nl/


Makita College

Op een makkelijke en plezierige manier kennis opdoen.
Vakkundig samengesteld met onze partners Online Academie en Opschudders, specialisten in online leren.

Bekijk hier de introductie video.

Ga naar makitacollege.com en registreer je vandaag nog voor een login.

Makita College

Meld je hier aan: Makita College e-learning
Of klik op de rode afbeelding hierboven.

Alle Makita kennis op gebied van accessoires en verbruiksartikelen samengebracht in 14 kennismodules. Per productcategorie één. Voor eindgebruikers en dealers toegankelijk. Gemaakt voor beginner én meer ervaren vakman.

✔ Alles wat je wil weten over accessoires.

✔ Makkelijk en plezierig leren.

✔ Makita kennis, jouw kennis.

 

Vragen?

Telefoon: 040 - 206 4050

E-mail: college@makita.nl

 

Keuzeschema's

Hier vind je een overzicht van al onze keuzeschema's. Klik op de afbeelding van het keuzeschema waar je graag gebruik van wilt maken. Je kunt deze dan vervolgens downloaden in pdf en bekijken of printen. Om snel bij het juiste keuzeschema te komen kun je hieronder in het menu klikken op het hoofdonderwerp.

Tip van Ike: Swipe naar links voor de rest van de informatie, wanneer je het op jouw mobiel bekijkt.

Bevestigen

Boren en breken

(Door)slijpen, afbramen en schuren

Zagen

Knippen

Schaven

Frezen

Maaien en trimmen

Diversen

 

Bevestigen

Verbindingen

Er zijn erg veel verschillende soorten verbindingen en elke verbinding vraagt om een machine die daarvoor geschikt is. Afwerking, gemak en uiteraard snelheid spelen daarin een belangrijke rol. Maar welke machine is nu het meest geschikt? Zo weten we dat een accu boor-/schroefmachine vrij universeel inzetbaar is, maar ook dit type machine is soms ongeschikt. Of een slagschroevendraaier. Daar kun je toch alles mee... of niet? Om je een goed en duidelijk overzicht te geven heeft onze Kennisdeler Ike een schema gemaakt met daarin alle verbindingsmachines en nagenoeg alle mogelijk verbindingen. Deze zijn kruislings verbonden en Ike heeft beschreven wanneer een machine uiterst geschikt, geschikt of ongeschikt is en zeer belangrijk; waarom. Je kunt dit bestand bekijken, downloaden en zelfs printen. Maar houd er rekening mee dat het hier om een poster gaat. Het formaat is A0.
A0 poster verbindingen

Dagelijks schroeven en boren

Wanneer je voor je werk dagelijks moet schroeven en boren, dan ben je het beste af met een accu boor-/schroefmachine. En wil je ook met deze machine in steen boren, dan kun je het beste kiezen voor een accu klopboor-/schroefmachine. Maar welk model past nu het beste bij je?
Op basis van bewerkingen die je dagelijks met deze machines kunt doen hebben we een keuzeschema voor je gemaakt. Denk aan bewerkingen zoals schroeven, boren in hout met speedboren, slangenboren en gatzagen en boren in steen met steenboren. Als bepaalde bewerkingen overeenkomen met de bewerkingen die jij dagelijks doet, dan past dat model het beste bij je.

Regelmatig schroeven en boren

Wanneer je voor je werk of als particulier gebruiker regelmatig wilt schroeven en boren, dan ben je het beste af met een accu boor-/schroefmachine. En wil je ook met deze machine in steen boren, dan kun je het beste kiezen voor een accu klopboor-/schroefmachine. Maar welk model past nu het beste bij je?
Op basis van bewerkingen die je dagelijks met deze machines kunt doen hebben we een keuzeschema voor je gemaakt. Denk aan bewerkingen zoals schroeven, boren in hout met speedboren, slangenboren en gatzagen en boren in steen met steenboren. Als bepaalde bewerkingen overeenkomen met de bewerkingen die jij dagelijks doet, dan past dat model het beste bij je.

Regelmatig schroeven en boren

Bevestigen hout-, plaat- en zelfborende schroeven

Voor het bevestigen van houten en metalen constructies en plaatmateriaal zoals hout-, gips-, vezelcement- en metaalplaat hebben wij diverse soorten machines in ons assortiment. Denk aan schroevendraaiers met instelbaar neusstuk, schroefautomaten, slag- en impulsschroevendraaiers. Middels dit keuzeschema kun je op basis van soort schroef en te bevestigen materiaal de juiste machine terugvinden.
Bevestigen hout-, plaat- en zelfborende schroeven

Neusstuk en bits voor de schroefautomaat

Er zijn diverse neusstukken en bist beschikbaar voor onze schroefautomaten. In dit schema zie je een overzicht van alle schroefautomaten die wij in ons assortiment hebben en hebben gehad, met het daarbij behorende neusstuk en de beschikbare bits.

Bevestigen bouten en schroeven

Voor het bevestigen van bouten en schroeven met metrische of empirische draad kun je een slagschroevendraaier, slagmoersleutel of impulsschroevendraaier gebruiken. In dit keuzeschema kun je op basis van de diameter van de bout of schroef en de nauwkeurigheid waarmee de verbinding gemonteerd moet worden de juiste machine vinden.

Serie bevestigen met precisiemoment

Als je op zoek bent naar een machine waarmee je verbindingen met metrische of empirische draad bijzonder nauwkeurig kunt maken, dan kies je voor een momentsleutel. Wij hebben diverse accu momentsleutels in onze assortiment en op basis van de vorm van de machine en de waarde van het aandraaimoment kun je via dit keuzeschema de juiste momentsleutel op accu vinden.
Serie bevestigen met precisiemoment

Bevestigen met nieten, nagels, J-brads of pins

Wij hebben een uitgebreid assortiment tackers waarmee je nieten, nagels, J-brads of pins kunt schieten. Het gaat hier om tackers die middels lucht aangedreven worden, accu tackers en tackers die werken op een accu/gas combinatie. Op basis van het materiaal dat je wilt bevestigen, type bevestigingsmiddel en de afmetingen daarvan krijg je snel een overzicht van de beschikbare machines.
Schieten of nagelen

Boren en breken

Boren

Wij hebben een uitgebreid assortiment boormachines. Denk hierbij aan reguliere boormachines, haakse boormachines, klopboormachines, diamantboormachines, maar ook boor- en combihamers. Via dit keuzeschema maak je op basis van het soort materiaal waarin je wilt boren en de diameter van het gat een keuze. Aangezien het assortiment boormachines zo groot is past dit niet op 1 pagina. Het kan dus zijn dat je wordt verwezen naar een ander keuzeschema en kun je gelijk op het paarse vak klikken om naar het andere keuzeschema te gaan.
Boren

Boren in beton en breken

In dit keuzeschema zie je een overzicht van onze boor- en combihamers. Met boorhamers kun je met diverse soorten boren in beton boren en met combihamers kun je ook bepaalde soorten breekwerkzaamheden verrichten. Op basis van de diameter van de boor en met bepaalde voorbeelden van breekwerkzaamheden kun je in dit schema snel en gemakkelijk de juiste machine vinden. Als je alleen breekwerkzaamheden wilt verrichten dan kun je het beste voor een breekhamer kiezen en deze vind je in het keuzeschema breken.
Boren in beton en breken

Breken

Wanneer je dagelijks intensief gaat breken is het belangrijk dat de machine zo goed mogelijk past bij de soort breekwerkzaamheden die je hebt. In dit keuzeschema vind je een overzicht van voorbeelden van breekwerkzaamheden en daarbij de machines die daarvoor geschikt zijn. Ook staat er in dit overzicht aangegeven wat de aansluiting van de machine voor de beitels is. Je kunt op deze aansluiting klikken om direct naar het overzicht van beschikbare beitels te gaan.
Breken

Droog en nat boren met een diamantboor

Met een diamantboor kun je droog met stofafzuiging (Stof-Tec) en nat met watertoevoer boren. Als het te boren materiaal zacht is kun je droog boren met stofafzuiging. Als het materiaal hard is dien je met watertoevoer te boren zodat de boor wordt gekoeld. In dit schema staat een overzicht van de diamantboormachines uit ons assortiment. Er staat bij beschreven of ze voor droog, droog/nat of alleen nat boren geschikt zijn en welke accessoires en diamantboren je nodig hebt.

Tip: gebruik nooit diamantboren voor droog boren in combinatie met water. Dat gaat ten koste van de levensduur van de diamant segmenten. Gebruik daarom alleen diamantboren die geschikt zijn voor nat boren met water.

(Door)slijpen, afbramen en schuren

(Door)slijpen, afbramen en schuren

In dit keuzeschema kun je op basis van soort bewerking en intensiviteit van de werkzaamheden de juiste machine vinden. Het gaat hier dan om het (door)slijpen, afbramen en schuren van materiaal met een rechte slijper, haakse slijper, werkbankslijper of doorslijper.

(Door)slijpen, afbramen en schuren met een accumachine

Omdat ons assortiment haakse slijpers erg groot is hebben we het keuzeschema (door)slijpen, afbramen en schuren opgesplitst in machines op 230 V en verbrandingsmotor en accumachines.

Doorslijpen

In dit keuzeschema kun je op basis de schijfdiameter en de slijpdiepte snel de doorslijper vinden die bij je past.
Doorslijpen

Schuren

Wij hebben uitgebreid assortiment schuurmachines. Denk aan vlak-, excenter-, band-, en stripschuurmachines. Maar ook de borstelschuurmachine, poetsmachines en de betonschaaf zijn in dit overzicht meegenomen. Op basis van soort bewerking en intensiviteit kun je in het keuzeschema snel en gemakkelijk de machine vinden die het beste bij je past.
Schuren

Zagen

Afkorten en overlangszagen van hout, aluminium en kunststof

De juiste keuze maken tussen een cirkelzaag, afkortzaag, tafelzaag of juist een combinatie van afkort- en tafelzaag kan middels dit keuzeschema. Op basis van de bewerking afkorten en/of overlangszagen (schulpen) en of je hout, aluminium of kunststof gaat zagen kun je overzichtelijk een keuze maken.
Zorg daarna wel voor het juiste zaagblad. Deze kun je weer vinden in het keuzeschema cirkelzaagbladen.
Afkorten en overlangszagen van hout, aluminium en kunststof

Afkorten en zagen van metaal, RVS en aluminium

Net zoals hierboven beschreven geld hetzelfde voor metaal, RVS en non-ferrro metalen zoals aluminium.

Afkorten en zagen van metaal, RVS en aluminium

Maximale zaaghoogte en lengte van de radiaal afkortzagen

Makita radiaal afkortzagen zijn ook op diepte instelbaar. Bovendien kan de maximale zaaghoogte verhoogd worden door een extra aanslag, bijvoorbeeld een mal van hout of kunststof, tussen het werkstuk en de achteraanslag van de afkortzaag te plaatsen. In dit overzicht staat de dikte van de extra aanslag en het maximale bereik (hoogte x lengte) in de blauwe vakjes. Bijvoorbeeld: de LS0714FLB heeft een normaal een bereik van 52 x 300 mm, maar door de extra aanslag van 20 mm kan 60 x 265 mm worden bereikt.

Cirkelzaagbladen

Wat voor soort materiaal en met welke afwerking wil je gaan zagen? Op basis van deze vraag is dit volgende keuzeschema over cirkelzaagbladen samengesteld. Metaal, RVS, hout, hout met spijkers, laminaat, aluminium, sandwich panelen of MDF; voor al deze materialen hebben wij een cirkelzaagblad in ons assortiment. Je beantwoordt de vragen met ja of met nee en je komt uit bij jouw cirkelzaagblad. Vervolgens kun je op het zaagblad klikken voor een overzicht van beschikbare diameters.
Cirkelzaagbladen

Zagen van een vrije lijn

Een decoupeerzaag, reciprozaag, bandzaag, lintzaag, Multitool en gipszaag zijn ontworpen voor het zagen van een vrije lijn. Ofwel korte tot ruime bochten afhankelijk van het zaagblad. In dit keuzeschema vind je een overzicht van deze machines en op basis van bewerking, maximale dikte van het materiaal en intensiviteit kun je snel de juiste machine terugvinden.
Zorg naast de juiste machine ook voor het juiste zaagblad. Deze kun je terugvinden in de keuzeschema's van bijvoorbeeld de decoupeerzaagbladen of zaagbladen voor de Multitool.
Zagen in een vrije lijn

Hout en kunststof zagen met een decoupeerzaag

Met behulp van dit keuzeschema kun je op basis van houtsoort en afwerking snel en overzichtelijk een goede keuze maken voor een decoupeerzaagblad voor hout. Wil je gewoon zagen, zuiver zagen, snel zagen, zagen in hout met spijkers, tweezijdig zuiver zagen of alleen de zichtzijde zuiver zagen. Voor nagenoeg elke afwerking hebben wij een zaagblad in ons assortiment.
Hout en kunststof zagen met een decoupeerzaag

Metaal, RVS, aluminium en kunststof zagen met een decoupeerzaag

In dit keuzeschema vind je al onze zaagbladen voor een decoupeerzaag die geschikt zijn voor kokers, profielen en plaatmateriaal van metaal, RVS, aluminium en kunststof. Ook zaagbladen die specifiek geschikt zijn voor sandwichpanelen van metaal, RVS of aluminium met een vulling van polyurethaan staan in dit overzicht.
Metaal, RVS, aluminium en kunststof zagen met een decoupeerzaag

Diverse materialen zagen en bewerken met een decoupeerzaag

Zaagbladen voor tegels, glasfiber, glasvezelversterkt kunststof, gasbeton, gipskarton en cementvezelplaat vind je in dit keuzeschema terug. Ook hele specifieke producten zoals vijlen en een schuurarm voor de JR1000FT, JR102D en JR105D reciprozagen.
Diverse materialen zagen en bewerken met een decoupeerzaag

Hout en kunststof zagen met een reciprozaag

Houtplaat zoals OSB, underlayment, spaanplaat, tri- of multiplex, MDF, hard- en zachtboard, zacht- en hardhouten balken of vers hout zoals takken van bomen zagen is prima mogelijk met een reciprozaag in combinatie met het juiste zaagblad. In dit schema staan alle zaagbladen voor hout vermeld en hun toepassing. Dan kun je snel en overzichtelijk een keuze maken op basis van de bewerking.
Hout en kunststof zagen met een reciprozaag

Hout met metaal zagen met een reciprozaag

Hout waar bijvoorbeeld nog spijkers, brads, naalden en schroeven in zitten zijn prima te zagen met een reciprozaagblad dat daarvoor geschikt is. Denk aan pallets slopen of bijvoorbeeld kozijnen slopen. Middels dit keuzeschema kun je snel terugvinden welk zaagblad het meest voor jouw toepassing geschikt is.
Hout met metaal zagen met een reciprozaag

Metaal, aluminium RVS en kunststof zagen met een reciprozaag

Met een reciprozaag zijn ook diverse metalen en non-ferro metalen te zagen. Niet alleen plaatmateriaal maar ook vooral kokers, buizen en profielen zijn door de lengte van deze bladen bijzonder goed te zagen. Welk zaagblad het beste bij het te zagen materiaal past vind je terug in in dit keuzeschema.
Metaal, aluminium en RVS zagen met een reciprozaag

Steen, gips, gasbeton, vezelcement en isolatiemateriaal zagen met een reciprozaag

Naast diverse metalen en allerlei houtsoorten kun je ook heel goed andere materialen zoals steen, gips, gasbeton en vezelcement met een reciprozaag zagen. Het is zelfs mogelijk om in combinatie met een mes allerlei isolatiematerialen zoals steenwol, pur- en piepschuim, leer, rubber, papier, karton en tapijt te snijden. In dit keuzeschema vind je precies welk zaagblad voor welk materiaal geschikt is.
Steen, gips, vezelcement en isolatiemateriaal zagen met een reciprozaag

Diverse materialen zagen met een Multitool

Zagen/invalzagen in hout, aluminium, metaal, hout met spijkers of juist zeer zuiver zagen met Japanse tand is allemaal mogelijk met een Multitool. Mits je het juiste zaagblad hebt gekozen. Kies daarom middels dit keuzeschema het juiste zaagblad voordat je aan de klus begint.
Diverse materialen zagen met een Multitool

Schrapen, snijden, schuren en poetsen met de Multitool

De Multitool dankt zijn naam aan zijn veelzijdigheid. Naast zagen is deze machine ook geschikt voor schraap-, snij-, schuur- en poetswerkzaamheden. Welke schraper, mes, frees, schuurvel of fleece je nodig hebt om deze bewerkingen te doen vind je in dit keuzeschema terug.
Schrapen, snijden, schuren en poetsen met de Multitool

Zagen, vellen en onderhoud

In dit keuzeschema vind je een overzicht van onze kettingzagen en de toepassingen die je met deze modellen kunt doen. Op basis intensiviteit zijn de modellen ingedeeld en kun je gemakkelijk de juiste kettingzaag vinden voor jouw toepassing. Het gaat hier om accu kettingzagen, 230 V kettingzagen en kettingzagen met brandstofmotor.
Zagen, vellen en onderhoud

Knippen

Metaal, RVS, aluminium en vezelcement knippen

In dit keuzeschema vind je een overzicht van plaatscharen en knabbelscharen. Op basis van de te knippen vorm, vorm van het te knippen materiaal en de dikte van het materiaal vind je de juiste machine. Het betreft hier 230 V knabbel- en plaatscharen en op accu.
Metaal, RVS, aluminium en vezelcement knippen

Snoeien en knippen

Hagen snoeien en knippen met een heggenschaar. In dit keuzeschema vind je een overzicht van heggenscharen en op basis van soort en de omvang van de haag en de intensiviteit van de snoei en knipwerkzaamheden kom je bij de juiste machine uit. In dit overzicht vind je 230 V, accu en heggenscharen met een brandstofmotor.
Snoeien en knippen

Schaven

Schaven

Op basis van de schaafbreedte, de maximale sponningdiepte en de intensiviteit van de werkzaamheden kun je in dit keuzeschema de schaaf vinden die het beste bij je past.
Schaven

Frezen

Frezen

Wil je sponningen of kantenfrezen. Op basis deze bewerkingen, de spanopname en de intensiviteit van de werkzaamheden vind je in dit schema een overzicht van de diverse freesmachines. Ook de lamellenfrees voor uitsparingen voor lijmverbindingen en de kettingfrees voor pen- en gatverbindingen zijn in dit schema opgenomen.

Frezen

Maaien en trimmen

Gras maaien en onderhouden

Op basis van het te maaien oppervlak vind je in dit keuzeschema een overzicht van grasmaaiers. Het gaat hier om 230 V, accu en grasmaaiers met een brandstofmotor.
Ook vind je in dit overzicht 230 V verticuteerders om het gras te onderhouden.
Gras maaien en onderhouden

Maaien en trimmen

In dit keuzeschema vind je op basis van soort bewerking alle beschikbare bosmaaiers en trimmers. De soort bewerking is afhankelijk van het mes of draadkop en het type bosmaaier of trimmer is weer afhankelijk van het mes of de draadkop. Ook zijn de machines ingedeeld op basis van intensiviteit zodat je kunt bepalen of de machine geschikt is voor jouw toepassing.
Maaien en trimmen

Diversen

Zuigen en blazen

Op basis van toepassing en intensiviteit zijn de beschikbare blaas- en of zuigmachines ingedeeld. Denk aan bladeren opruimen, stallen of bijvoorbeeld een evenementen terrein schoonblazen. Het gaat hier om handgedragen en ruggedragen bladblazers.
Als je op zoek bent naar een bladzuiger dan kom je altijd uit bij een handgedragen bladblazer met opvangzak.
Zuigen en blazen

Stroom opwekken

Als er op lokatie geen stroom beschikbaar is kun je gebruik maken van een generator of aggregaat. In dit keuzeschema vind je de generatoren en deze zijn ingedeeld op continue en maximaal vermogen. Op basis van dat gegeven kun je de generator die bij jouw werkzaamheden past terugvinden.
Stroom opwekken

Pompen en besproeien

In dit keuzeschema vind je een overzicht van de beschikbare pompen om vuil en of schoon water te pompen om vervolgens te besproeien over een oppervlak. Deze zijn ingedeeld op basis van liters per minuut.

Pompen en besproeien

Reinigen

Hogedrukreinigers zijn geschikt voor regelmatig of regelmatig intensief gebruik. In dit schema vind je een overzicht welke reinigers voor welk gebruik geschikt zijn.

Reinigen

Poetsen en polijsten: was aanbrengen en verwijderen

Poetsen en polijsten: was aanbrengen en verwijderen

Poetsen en polijsten: hoogglans polijsten

Poetsen en polijsten: hoogglans polijsten

Meten en uitlijnen

Afstanden meten gaan snel en gemakkelijk met een laser afstandmeter. Uitlijnen gaat snel en doelstreffend met een rotatielaser of kruislijnlaser. Welke het meest voor jouw toepassing geschikt is kun je terugvinden in dit keuzeschema.
Meten en uitlijnen

 

Makita Tuincentrum

Makita Tuincentrum

Voor alle informatie over Makita tuin & parkmachines. Klik hieronder om het Tuincentrum te bezoeken.

Kenniscentrum Eindhoven

Bekijk én test ons hele assortiment. Machines en accessoires/verbruiksartikelen.

Makita is uitsluitend verkrijgbaar via dealers. Daar kun je een deel van ons assortiment vinden. In Eindhoven en Woerden hebben we ons hele assortiment gereedschap, tuin- en schoonmaakmachines én het verrassend brede assortiment accessoires en verbruiksartikelen overzichtelijk gepresenteerd. Daar kunnen onze Adviseurs je laten zien wat we hebben, en je kunt producten testen. Zo kunnen zakelijke gebruikers op basis van de beste kennis en advies hun keuze maken.

De Kenniscentra zijn niet toegankelijk voor publiek en alleen op afspraak geopend.

Bij beide Kenniscentra bevindt zich ook een Reparatiecentrum waar dealers uit de regio reparaties kunnen afgeven. (In Woerden worden geen brandstofmachines gerepareerd.)

Afspraak maken? Stuur een email naar adviseur@makita.nl 

 

 

Makita Kennis en Reparatiecentrum Woerden

Bekijk én test ons hele assortiment. Machines en accessoires/verbruiksartikelen.

Makita is uitsluitend verkrijgbaar via dealers. Daar kun je een deel van ons assortiment vinden. In Eindhoven en Woerden hebben we ons hele assortiment gereedschap, tuin- en schoonmaakmachines én het verrassend brede assortiment accessoires en verbruiksartikelen overzichtelijk gepresenteerd. Daar kunnen onze Adviseurs je laten zien wat we hebben, en je kunt producten testen. Zo kunnen zakelijke gebruikers op basis van de beste kennis en advies hun keuze maken.

De Kenniscentra zijn niet toegankelijk voor publiek en alleen op afspraak geopend.

Bij beide Kenniscentra bevindt zich ook een Reparatiecentrum waar dealers uit de regio reparaties kunnen afgeven. (In Woerden worden geen brandstofmachines gerepareerd.)

Afspraak maken? Stuur een email naar adviseur@makita.nl 

 

 

Trainingscentrum Eindhoven

Kennis is macht, trainen de weg er naar toe.

Je kennis van machines, accessoires en verbruiksartikelen naar een hoger niveau tillen door een training bij te wonen? Onze Adviseurs kunnen dat op aanvraag verzorgen. Maak een afspraak met een van de Adviseurs.

 

Stel je vraag

Technische vragen?

Een team van specialisten staat voor je klaar.

Stel je vraag

 

 

 

Adviseurs

Makita komt naar je toe. 

Klik op de afbeelding en maak een afspraak.

Toolboxen

Klantenservice

Wij vinden een goede afdeling Klantenservice een onmisbaar element in de relatie met onze klanten. Je kunt er terecht met vragen over producten en toepassingen.

Telefoon: 040 - 206 4064

E-mail: verkoop@makita.nl


Openingstijden Makita Klantenservice

Maandag:  08:30 – 17:00
Dinsdag: 08:30 – 17:00
Woensdag: 08:30 – 17:00
Donderdag: 08:30 – 17:00
Vrijdag: 08:30 – 16:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Nieuwsbrief

M-Magazine

16 pagina’s met nieuws. In je brievenbus of online.

Aanmelden voor het magazine kan hier.

Hier kun je het magzine online lezen.

Makita YouTube kanaal

Schoonmaak

Waarom Makita in de schoonmaak

Bouwvakkers en schoonmakers zullen het over één ding snel eens zijn: snoeren zijn onhandig. Ze zijn altijd te kort, zitten enorm in de weg of zijn domweg minder veilig. Bouwvakkers zijn inmiddels massaal overgestapt naar accugereedschap. Veelal van Makita. Want de accu’s van Makita leveren de kracht en het uithoudingsvermogen waar de professional om vraagt. In combinatie met de snellader zijn die accu’s doorgaans sneller vol dan leeg.

Bewezen accutechnologie nu toegepast op stofzuigers
Voor de schoonmaker heeft Makita een serie accuzuigers ontwikkeld. Gebruikmakend van dezelfde accu die miljoenen vakmannen wereldwijd grondig hebben getest en goedbevonden. Zo is dankzij toepassing van twee stuks LXT 18 V accu een unieke rugstofzuiger gemaakt. Die zoveel kracht heeft dat TNO ‘m gecertificeerd heeft. Die minder dan 4,5 kg weegt en comfortabel op de rug hangt. Die op één lading langer meegaat dan de tijd die nodig is om een tweede paar accu’s op te laden, en waarmee je dus kunt blijven doorwerken. Die het overbodig maakt om steeds te zoeken of terug te gaan naar een stopcontact, waardoor er zoveel tijd wordt bespaard dat de investering snel wordt terugverdiend. En die ook nog eens zeer gunstig geprijsd is omdat Makita nou eenmaal zoveel accu’s en laders maakt.

Voor alle ruimtes zonder stroompunten
De steelstofzuiger, robotveger en hybride stofzuiger maken de serie compleet. Ook hier: dezelfde accu en optimale bewegingsvrijheid. Dus voor schoonmakers van treinen, trams, bioscoop- en concertzalen, cruiseschepen, ziekenhuizen, liften en trappenhuizen, winkelcentra en verzorgingshuizen, magazijnen en kantoren, overal waar mensen werken met een hekel aan lastige snoeren, heeft Makita een handige stofzuiger. Op accu.

 

 

Makita MT

"De kracht van eenvoud."

 

Wat is Makita MT?

Makita MT is een uitgebreide productlijn, bedoeld voor vakmensen die gewoon goed gereedschap nodig hebben. Zonder toeters en bellen; geen extra lampjes, technologieën en innovaties. Voor de momenten en toepassingen dat 'gewoon goed' genoeg is en je een gunstige prijs wilt hebben. Deze lijn is voor iedereen die gelooft in de kracht van eenvoud; die houdt van helder en overzichtelijk. De machines zijn geschikt voor regelmatig, professioneel gebruik. Verwacht van Makita MT de adequate kwaliteit die gewend bent van Makita, alleen dan zonder het professionele prijskaartje. Gewoon goede, solide en betrouwbare machines om je klus te klaren.

Index materialen die te bewerken zijn met onze verbruiksartikelen

Er zijn ontzettend veel materialen die je met onze verbruiksartikelen kunt bewerken. Die vindt je terug op verpakkingen van verbruiksartikelen in de vorm van een logo, of in de catalogus en natuurlijk op onze website. Maar omgekeerd is ook mogelijk.
Hieronder zie je een overzicht van allerlei materialen herkenbaar middels logo of tekst. Als je daarop klikt krijg je een overzicht van alle verbruiksartikelen waarmee je dat materiaal kunt zagen, schuren, slijpen, frezen etc... Vervolgens kies je het verbruiksartikel naar jouw keuze en kom je op de productpagina van dat product. Daar vindt je dan weer informatie zoals technische gegevens of op welke machine dit verbruiksartikel past.